Archief Voorstellingen

tLam ontmoet en film in tLam

Anne Rats/De Stokerij – Oorlog

In ’Oorlog’ vlucht Anne met haar familie vanuit Nederland naar Egypte, waar wel vrede is, in de hoop aan de oorlog te kunnen ontsnappen. Maar hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis?

€10.00
Lees meer
21 april

The salt of the earth

Braziliaans-Frans-Italiaanse documentaire van Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado over het werk van de vader van Juliano, de bekende fotograaf Sebastiáo Salgado.

€10.00
Lees meer
05 april

Britta Maria, De Omweg – En Route

Het album De Omweg van Britta Maria ontving 4 sterren in het NRC:  “luisterliedjes met zuivere poëzie” (bron: NRC)

€10.00
Lees meer
10 maart

Wild

Naar het boek van Cheryl Strayed over haar zoektocht naar zichzelf tijdens een impulsief begonnen zware voettocht langs de Pacific Crest trail. Op een moeilijk moment in haar leven begint ze er aan in haar eentje en zonder goede voorbereiding. Maar door deze uitdaging en door de vele ontmoetingen met bijzondere mensen komt ze er sterker uit.

€10.00
Lees meer
01 maart

Robin Bleeker, Bedankt Voor Alles

Robin Bleeker, zanger, dichter en cabaretier, behaalde, als jongste deelnemer ooit van het Amsterdams Kleinkunstfestival, de 3e prijs in 2003 met een juryrapport dat repte van 'taalvirtuoos', 'intelligent' en 'fantastisch observatievermogen'.

€10.00
Lees meer
18 februari

Ramen Shop

Masato is een jonge ramenchef in de Japanse stad Takasaki. Na de plotselinge dood van zijn afstandelijke vader, vindt Masato een koffer met oude foto’s en een dagboek van zijn Singaporese moeder die stierf toen hij tien jaar oud was. Spontaan besluit hij naar Singapore te reizen om meer over haar te weten te komen.

€10.00
Lees meer
02 februari

Summerland

Om zich te kunnen concentreren op haar werk in het midden van WO II, sluit de dwarse schrijfster Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken als ze de zorg voor de jonge, uit Londen geëvacuaeerde jongen Frank op zich moet nemen.

€10.00
Lees meer
05 januari

Godland

Op het einde van de 19e eeuw komt een jonge deense priester in IJsland aan met de opdracht een kerk te bouwen en de bevolking te fotograferen. Maar hoe verder hij zich in het onherbergzame landschap waagt, hoe meer hij afdwaalt van zijn doel, zijn missie en zijn moraal.

€10.00
Lees meer
08 december

Minari

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David houdt de familie constant op hun hoede.

€10.00
Lees meer
17 november

The Last bus

The Last Bus neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall).

€10.00
Lees meer
20 oktober

Jeroen Kramer, Na de Storm

Jeroen Kramer, gewapend met slechts een stem en een gitaar, bezingt wat ons allemaal bezig houdt – seks, geld, liefde, ouderdom, hond, de dood en het woelige wereldtoneel – maar hij heeft daar zo zijn eigen kijk op.

€10.00
Lees meer
08 oktober

Trio BalseMien, Liedjes als Vergeet-mij-nietjes

In september 2023 organiseert het Comité Welzijn Ouderen in Blokzijl een liedjesprogramma voor haar achterban, inwoners van Blokzijl ouder dan 55 jaar. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom! De organisatie van dit programma wordt inhoudelijk, publicitair en financieel ondersteund door de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Blokzijl.

Lees meer
22 september

La Vita è Bella

Klassieker uit Italië. 1939, Guido, een optimistische levensgenieter, is verliefd op Dora en redt haar van een huwelijk met een fascistische bureaucraat aan wie ze door haar ouders is beloofd. Vijf jaar later krijgen ze een zoon. Intussen is ook in Italië de rassenwet in werking getreden en worden Guido, een Jood, en zijn zoontje afgevoerd naar een concentratiekamp.

Lees meer
07 april

Dieuwertje Blok Literatuur i.s.m. Schrijversfestival Steenwijk

Dieuwertje Blok begint in 1980 haar televisiecarrière als omroepster bij de KRO. Ze presenteert voor de KRO de televisieprogramma’s Sport op Maandag en KRO’s Middageditie en op radio het programma […]

Lees meer
30 maart
Scroll naar boven